26 november 2010

1. på spåret - tillbaka i rutan igen

2. att gå hem från jobbet på fredagar - för sen är det helg

3. julrecept - pain d épice, kryddbröd som passar toppen till smakrika ostar

1 dl honung
0.5 dl råsocker
1.5 dl vispgrädde
1 msk brödkryddor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
10 st torkade aprikoser
1 dl pumpakärnor
1 dl valnötter
2 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
2 tsk bikarbonat
smör och hyvlad mandel till formen

1. Sätt ugnen på 170-175 grader, varmluft.
2. Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
3. Hacka aprikoserna och blanda med hela pumpakärnor, valnötter, vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
4. Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
5. Smörj en sockerkaksform och bröa med hyvlad mandel. Fyll formen och grädda, i 40-50 minuter.

Inga kommentarer: